Epres rebarbarás pite


A rebarbara egy amolyan misztikus és egzotikus dolog volt számomra, nagyon tetszik sütikben, gyönyörű színe van. Na de az íze. Háát elég savanyú. Magában csak rengeteg cukorral lehet megenni, viszont egy másik gyümölccsel párosítva nagyon finom. Legtöbbször az eper a társa, és ez egy nagyon piros, nagyon finom, nem túl édes sütit fog eredményezni. Persze cukor még így is kell bele, de korántsem annyi, mintha csak rebarbarát használnánk.
Érdemes amúgy a rebarbarát kipróbálni kompótnak, vagy akár köretnek is, mondjuk ezeket még nem próbáltam, de nagyon jól néznek. ki. Viszont ennél a piténél maradva, annyit el kell mondani, hogy az én piteformám kicsit nagyobb volt, így sajna a tésztám túl vékony lett, és a végén nagyon a tölteléken lett a hangsúly. :D Nagyon finom volt, de vágni már jóval nehezebb volt. :D Szóval ha csak nagyobb piteformátok van, akkor inkább a tészta másfélszeresét készítsétek el, úgy tuti jó lesz.

Amit még tapasztalat alapján hozzátennék a recepthez, hogy miután leszűrtétek 1-2 evőkanál keményítőt keverjetek hozzá, így nem lesz annyira folyós a töltelék, és sokkal egyszerűbb lesz majd vele bánni. Csak azért gondolom hogy így jobb lesz amúgy, mert nyilván ahogy leszűrtem, azzal a keményítőt is kicsit elvesztettem belőle, szóval ezzel a lépéssel azt pótolhatjuk. :)
Amúgy tényleg nagyon finom, az eper ad neki egy édességet, de a rebarbara meg savanyú, szóval egyáltalán nem egy nehéz, túl édes süti ez. Viszont azért még egy kis vanília fagyit elbír. :D
Remélem tetszett ez a recept, próbáljátok ki mindenképp, és csalogassátok ezzel a tavaszt! Jó sütögetést! :)

eszti

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése

    Instagram