Oreo torta


Mi a legjobb gyógyszer minden betegségre? Hát a torta, főleg az Oreo torta. És ez most nálam aktuális is, ugyanis bekaptam valami szuper torokfájós betegséget, de ez a torta azért vigasztal kicsit két fetrengés között. :D Nagyon Oreo ízű, nagyon finom, de mégsem az a nagyon édes fajta. Igen tudom, az Oreo nem egészséges, meg túl van reklámozva, és ráadásul nem is olyan finom - mondják ezt az anti-Oreosok. :D De az igazság az, hogy igenis finom, és finom a magyar Pilóta is, na de azért nem minden amerikai dolog rossz és büdös. :D Szóval ez a torta nagyon finom, de azért majd kitalálok valami Pilótás sütit is, csak hogy megtartsam a hazafiasságom. :D
Szóval Oreo torta. Nem csak finom, de ez a fehér-fekete stílus nagyon jól néz ki, nagyon egyszerű ezzel a keksszel díszíteni, nem is kell hozzá semmi extra tudás. Egyszerűen csak lecsurgatunk egy kis csokit, nyomunk rá pár krémrózsát, beletűzdeljük az Oreokat és már kész is. Csak ne járjatok úgy mint én, és vegyétek a dobozos változatot, mert mikor elővettem a papírba csomagolt Oreo kekszeimeta díszítésre, hát csodálatos módon mindegyik el volt törve, szóval kénytelen voltam félben rárakni. Pedig jobban néz ki amúgy ha egészben tesszük rá a kekszeket. :)


A zselatint mikor beletesszük a krémbe arra figyeljünk, hogy még meleg lesz felolvasztás után, szóval keverjük el egy kicsi krémmel, azt picit elfolyósítja, és azt keverjük bele a többi krémbe. Így egyenletesen el is keverjük, meg aztán nem folyósítunk el túl sok krémet. A fagyasztással viszont ne siessetek, először eléggé lágy lesz a krém, de dermesztés után szuper lesz. :) Ha a végére nem marad elég krémetek verjetek fel egy kis habot, és keverjetek bele pár kanál kekszet, azzal is szuperül fogjátok tudni díszíteni.
És mi van ha nem akartok zselatint beletenni? Nyugodtan használjatok agar-agar port,vagy akár fehércsokit, az is meg fogja fogni a krémet. :)
Remélem megsütitek valami szerencsés szülinaposnak ezt a tortát. Én a kisöcsémnek sütöttem, nagy sikere volt, szóval a gyerekeknek is tuti ízleni fog! Jó sütögetést! :)

eszti

1 megjegyzés:

Instagram