Pina Colada Cupcake | feat. Lolly Makeup&Beauty Blog

Ez a cupcake már messziről kiabálja, hogy "nyááár van hahó, egyetek meg". :) Általában én félve csinálok ilyen krémes sütiket, mert mindig túl töménynek találom, a vajkrémet például nem is szeretem ezeken. Ez a süti viszont nagyon könnyű, nem tömény, szóval tökéletes. Tulajdonképpen az ízvilágát a pina colada koktél inspirálta, a muffin alap ananászos, kókusztejjel, a krém pedig tejszínes-kókusztejes. Szerintem egyáltalán nem tömény kókuszos, nincs rosszul tőle az ember, és ami a legjobb, hogy ehhez a sütihez nem kell semmi nehezen beszerezhető alapanyag, mindent meg tudtok venni egy nagyobb szupermarketben. :) Nem utolsó sorban pedig, ez a bejegyzés egy kollaboráció a Lolly Makeup&Beauty Bloggal, itt tehát egy tengerpart inspirálta sütit olvashattok, nála pedig egy tengerparti smink elkészítését tanulhatjátok meg. :)

Szerintem egy jó cupcakehez nem elég egy sima muffin, amire ráteszünk valamilyen krémet. Mindennek harmonizálnia kell ezeknél a sütiknél, nem szabad hogy a tésztánk túl száraz legyen, és a szerintem az is szörnyű mikor a krém túl tömény, és nem lehet még egy ilyen kis sütit sem megenni anélkül, hogy összeragadna a szánk. Na ez a cupcake nem ilyen: nagyon könnyű hab van rajta, az alapja pedig az ananásztól szuper puha.

Ennek a sütinek az ötlete onnan jött, hogy itt a nyár, sokan mentek a tengerpartra, de biztosan vagytok sokan, akik most nem jutnak el egzotikus helyre. De ezzel sincs semmi baj, hiszen otthon is megrendezhetjük magunknak a saját tengerparti bulinkat, amihez ezek a sütik tökéletesek, Lolly tengerparti sminkje pedig egy ilyen nyári partyra igazán szuper. :)

A RECEPT:
Hozzávalók:

A muffinokhoz:
10 muffin lesz belőle
  • 2 tojás
  • 114 g puha vaj
  • 50 g barnacukor
  • 50 g kristálycukor
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 126 g liszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 120 ml kókusztej
  • 140 g ananászkonzerv, apróra vágva
A krémhez:
  • 200 ml habtejszín
  • 50 g porcukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 konzerv kókusztej sűrűje*
A díszítéshez:
  • koktélcseresznye
  • kókuszreszelék
  • koktékernyő
*vegyetek egy nagy konzerv kókusztejet (konzerv legyen, mert a papírdobozosban nem mindig válik így szét), bontástok ki, kanalazzátok le a "fölét" és a folyékony részét használjátok a muffinokhoz (ha nem elég, rakjatok hozzá sima tejet) a sűrű részét pedig a krémhez.

Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és egy muffintepsibe tegyünk muffinpapírokat.
1. A muffinokhoz a puha vajat, a sót és a kétfajta cukrot habosítsuk 1 percig konyhai robotgéppel.
2. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliás cukrot, és ezt is keverjük jól el. 
3. Szitáljuk át a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával, majd ezt is adjuk a keverékhez a kókusztejjel együtt. Keverjük össze, csak éppen addig, hogy a liszt feloldódjon. Ezután forgassuk a tésztába spatulával az apróra vágott ananászt is.
5. Osszuk el a muffin formákban egyenletesen a tésztát. Én ezt fagyis kanállal szoktam, sokkal könnyebb, de lehet sima kanállal is persze. :)
6. 30-35 perc alatt készre sütjük az előmelegített sütőben, de 25 perc után többször ellenőrizzük, ha egy belebökött fogpiszkáló tisztán jön ki, akkor kész. 
7. Hagyjuk egy rácson teljesen kihűlni.
8. A krémhez verjük fel a jéghideg habtejszínt a habfixálóval és a cukorral. Én cukrászhabot használtam, így nem is kellett hozzá cukor, mert az eleve édesítve van. Ha ez megvan, egy másik tálban habosítsuk ki a félretett kókusztej sűrűjét is. Ez nem lesz nagyon habos, kb 2-3 percig keverjük, így el is készítettük a kókuszkrémet.
9. Adjuk a kókuszkrémhez a felvert habot, és ezt óvatosan forgassuk össze. Ha szeretnétek, rakhattok még hozzá kókusz szirupot (ne sokat mert akkor folyós lesz) vagy kókusz aromát, de ez nyilván nincs mindenkinek, elég drága is, szóval szerintem ez kihagyható. Meg aztán nem is mindig finom az a mű kókusz íz. :)
10. Töltsük a habot egy csillagcsöves habzsákba, és díszítsük ki a kihűlt muffinokat. Az a legegyszerűbb, ha kívülről haladunk befelé egyenletes nyomással, és a végén egy hirtelen mozdulattal felemeljük a habzsákot, és megszüntetjük a nyomást.
11. Díszítsük ízlés szerint koktélcseresznyével, kókuszreszelékkel, szívószállal, vagy koktélernyővel.

És már készen is van! Ez az egyszerű kis süti nagyon mutatós, szuper kerti partira, mivel nem olvad meg egyszerűen, vagy akár egy nyári hangulatú bulin is nagy sikert aratna. :) Jó sütögetést! :)



eszti

YOU MIGHT ALSO LIKE

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram