Golden Oreo házilag

Tudtátok, hogy Amerikában rengetegféle Oreot lehet kapni? Szülinapi tortás, mogyoróvajas, mentás, epres.. és még sorolhatnám. Az úgynevezett Golden Oreo egy sima vaníliás kekszet kapott, vaníliás töltelékkel, egyszóval ez a vaníliarajongók álma. Sajnos nálunk nagyon kevés helyen kapni, ezért úgy gondoltam, ha lehet sima Oreot csinálni, mért ne lehetne az összes fajtát megcsinálni házilag? Így most itt van a második Oreo recept, de szerintem nem az utolsó. ;) Ti melyik ízűt látnátok szívesen a blogon?

Nyilván nem tudom az Oreo titkos receptjét, így ez sem 100% Oreo ízű, viszont nagyon finom, ha nem szeretitek a csokit, akkor ezt érdemes megcsinálni. Ha nem találtok golden szirupot, nyugodtan tegyetek bele mézet, vagy juharszirupot ehelyett.

RECEPT:
HOZZÁVALÓK:
A kekszekhez:
kb. 17 keksz lesz belőle
  • 150 g puha vaj
  • 50 g kristálycukor
  • 50 g barnacukor
  • 2 evőkanál arany (golden) szirup (bioboltokban, vagy delikát boltokban keressétek)
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 250 g liszt
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • egy csipet só

A krémhez:

  • 100 g puha vaj
  • 150 g porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 60 ml tejszín

ELKÉSZÍTÉS:
1. A vajat habosítsuk a cukrokkal, amíg krémes és világosabb színű nem lesz, ezután tegyük hozzá az arany szirupot is, és keverjük el.
2. Keverjük bele a tojást és a sót, majd adjuk hozzá a vaníliát is.
3. A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával, majd ezt is adjuk a tojásos keverékhez, és csak addig keverjük, amíg össze nem áll.
4. Tegyük a hűtőbe 2 órára.
5. Amíg hűl a tészta, elkészítjük a krémet. A vajat a porcukorral keverjük elektromos habverővel 5 percig, ezután adjuk hozzá a vaníliát is. Utoljára adjuk hozzá a tejszínt, és ezt is keverjük 3-4 percig, vagy ameddig habos nem lesz.
6. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és két tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
7. A tésztát még hűtés után is nehéz lesz sodorni, így én úgy csináltam, hogy csíptem belőle egy kis adagot, ezt már a kilapítottam (ne legyen vastag), majd egy kör alakú kiszúróval formára vágtam. Ezután nyomhatunk rá mintát kekszpecséttel, vagy egy kisebb kiszúróval.
8. A kekszeket süssük 10-12 percig, vagy ameddig a széle kissé aranybarna nem lesz, de ne süssük túl, mert akkor nagyon megbarnul. Ezután rácson hűtsük ki.
9. A krémet töltsük habzsákba (de akár kanállal is rákanalazhatjuk a kekszre), nyomjunk egy kis adagot a keksz egyik felének közepére, majd tegyük rá a másik felét, és addig nyomjuk, ameddig a krém ki nem megy a széléig.
És már készen is van! :D

Próbáljátok ki mindenképp ezt a receptet, mert nagyon finom! Jó sütögetést! :)

eszti

YOU MIGHT ALSO LIKE

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram