Őszinte leszek, nem volt egyszerű ezeket a kis sütiket megcsinálni. Az ember nem gondolná, hogy ennyi mindent tudni kell egy ilyen egyszerűnek tűnő édességnél. Na de azért mégis sikerült, úgyhogy íme a recept!
Elkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
20 sütinyalóka lesz belőle
HOZZÁVALÓK:
A piskóta:
- 147 g sótlan vaj
- 147 g kristálycukor
- 3 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 147 g liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 63 g Philadelphia krémsajt
- 100 g vaj
- 10 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
1. Először elkészítjük a piskótát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a piskótaformánkat kivajazzuk.
2. A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és végül a vaníliát.
3. A lisztet és a sütőport összekeverjük egy tálban, és beleszitáljuk a masszába.
4. A masszát beletöltjük a formába, és 30 perc alatt készre sütjük. Ha egy hurkapálcát belebökünk a közepébe, és az tisztán jön ki, akkor kész a piskóta.
5. Miközben sül a tészta elkészítjük a vanília krémet. A krémsajtot és a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, majd hűtőbe tesszük amíg a tészta kész nem lesz.
6. Ha a tészta megsült, hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután egy tálba törjük bele a tésztát, hogy morzsákat kapjunk.
7. A morzsákat keverjük össze a krémmel. Ha úgy érezzük nem áll össze rendesen, adjunk hozzá még egy kis cukros vajat. Akkor jó, ha már összeáll, de még mindig kicsit morzsás.
8. A tésztát egy éjszakára a hűtőben hagyjuk. Ezután könnyebb lesz vele dolgozni.
9. Kis golyókat formázunk a tésztából, majd egy órára a fagyasztóba tesszük ezeket.
10. Ha megfagytak, a hurkapálca egyik végét csokiba mártjuk és beleszúrjuk a tésztába, majd gyorsan dolgozva belemártjuk a golyókat is a csokiba, és ízlés szerint díszítjük. Fontos hogy viszonylag kemény legyen a tészta, mert különben lecsúszik a hurkapálcáról.
11. Mivel ezeknek állniuk kell míg megszáradnak, én egy tojástartót becsomagoltam alufóliába, lyukakat szúrtam bele, és ebbe tettem a sütinyalókákat.
12. A hűtőben hagyjuk őket teljesen megdermedni, ez kb. 2 óra.
És íme, készen is van ez a jópofa kis süti! Nem egyszerű, de egy hétvégi programnak tökéletes! Remélem tetszett ez a recept, jó sütögetést! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése