Karácsonyi mandula mix


 Mindenkinek szüksége van egy szuper, gyors, és nagyon finom diákcsemege receptre, mert sosem gondolunk erre, de ha kiteszitek a vendégek elé, tuti hogy 10 perc alatt el fog fogyni, annyira különleges és finom. Kicsit hasonlít az utcai árusos mandulára, csak ez sokkal finomabb, a chili és a fahéj miatt. Nem csípős, viszont kicsit édes is, de nem túl édes, hanem pont jó. Ajándéknak egy nagy befőttesüvegben is nagyon jól mutat.

 Bármilyen olajos magvat használhattok, akár többfélét, vagy csak egyet, mindenhogy finom. Bár őszintén, szerintem pekándióval nagyon különleges, de megértem, hogy nem hajlandó mindenki megvenni, mert nagyon drága, én is csak nagyon ritkán szánom rá magam (mondjuk Karácsonykor, mert tényleg olyan finom!). Pedig tényleg szuper, nem annyira diós mint a sima dió, van valami különleges íze. De nyugodtan helyettesítsük dióval, bár az sem sokkal olcsóbb, azért olcsóbb mint ez.

Ha van kedvetek tegyetek bele aszalt áfonyát, az is jól fog hozzá passzolni, és a fűszerekkel is nyugodtan kísérletezzetek! :) De azért próbáljátok ki ezt is, nálunk 1 óra alatt elfogyott! ;)
 Karácsonyra készítsétek el, tuti hogy sikere lesz! Ráadásul gyorsan megvan, utolsó pillanatban összedobható! Jó sütögetést! :)

eszti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram