Kakaós pillecukor

A pillecukor mindig valami misztikus dolognak tűnik, amit csak a boltban tudunk megvenni, otthon semmiképp sem lehet elkészíteni, hiszen tuti valami bonyolult eljárással készül. Nos nem, a pillecukor tulajdonképp fél óra alatt összedobható, kicsit arra kell várni, míg kiszárad, de az sem túl sok idő, szóval ehető ajándéknak is szuper akkor is, ha az utolsó előtti pillanatra hagytad az elkészítését. :) Ez tényleg egy retró recept, és nagyon sokféleképp variálható, attól függően hogyan ízesítjük. :)

Nem kötelező persze kakaót rakni bele, ha azt kihagyjátok, megkapjátok az eredeti, fehér pillecukrot, de tehettek bele bármilyen szinezéket és aromát is, szóval tényleg bármilyen ízűre megcsinálhatjátok. Kiszúrókkal is ki lehet vágni, így akár karácsonyfa, csillag, vagy bármilyen alakban is ajándékozhatjátok, csak arra figyeljetek, hogy mindig mindent porcukrozzatok, mert ragadós! Ééés használható bármilyen receptben amihez pillecukor kell, és sokkal olcsóbb is mint a bolti! :)
Remélem ki fogjátok próbálni, nagyon finom, és sokáig el is áll, hiszen ebben még tojás sincs! Adjátok ajándékba ismerősöknek, családtagoknak, vagy épp csak magatoknak. :) Jó sütögetést! :)


eszti

1 megjegyzés:

  1. Esetleg porcukor helyett kukorica keményítővel is meg lehet szüntetni a ragadósságát.

    VálaszTörlés

Instagram