Habkarika

 Habkarika nálunk minden évben van a fán, és bár tökjó megvenni a boltban, szerintem még jobb otthon elkészíteni, főleg mert így olyanra csináljuk amilyenre csak akarjuk. Tehetünk bele bármilyen színezéket, és ajándéknak is szuper, mert akár el lehet tenni emlékbe, hiszen nem romlik meg, minden évben felkerülhet a fára. :)

 Már 3. éve hogy csinálom ezt a receptet, és mindig gyönyörű habkarikáim lesznek, bár igaz, hogy ez nem a bonyolult, szirupos recept, hanem sokkal egyszerűbb, csak arra kell figyelni, hogy türelmesen verjük fel a fehérjét nagyon sűrűre. Kicsit sokáig fog tartani, de ne adjuk fel, mert ha nem elég kemény a hab, akkor nem fogja tartani a formáját.

Szórócukrot bármilyet használhattok, nem is muszáj ha nem tetszik. Én egyik évben a habzsák oldalára húztam piros ételfestékkel csíkokat így tök jó csíkos lett a habkarikám is, próbáljátok csak ki. :)
Idén mindenképp készítsétek el ezt a habkarikát, akár ajándékba, akár dekorációnak a fára! Jó sütögetést!

eszti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram