Buche de Noel - Francia fatörzs

 Ez a süti a franciák karácsonyi tortája, rengetegféle módon elkészíthető, díszíthető. Karácsonyra tökéletes, hiszen bárhogy feldíszíthetjük, és amúgy is olyan kis télies ez a kis fatörzs. Én most egy csokis változatot hoztam nektek, de készülhet fehér krémmel is. A díszítése is nagyon egyszerű. de látványos, ebben a bejegyzésben azt is elmondom hogyan készül. :)

 Tehát a díszítés nagyon egyszerű, bár bonyolultnak tűnik, tuti sikerülni fog. Szóval 200 g csokit megolvasztunk, és egy sütőpapírra vékonyan kikenjük. Ezután a sütőpapírt feltekerjük, és így fagyasztóba tesszük fél órára. Mikor megdermedt kitekerjük a papírt, ekkor darabokba fog törni a csoki, és meg is kapjuk a tökéletes kérget! Ezután 100 g csokit még felolvasztunk, és ezzel ragasztjuk rá a kérget a tortára! Ha kedvetek tartja készíthettek marcipánból kis gombákat, kicsit fessétek be kakaóporral, hogy koszosnak tűnjenek. :) Ezt is csokival ragasszátok rá, majd az egész torta mehet fél órára a hűtőbe, és már készen is van!

Tényleg nagyon gyorsan elkészül, de hihetetlenül finom, és látványos is! Marcipánból készíthettek rá akár magyalt is, vagy bármit ami eszetekbe jut!
 Mindenképp készítsétek el ezt a tortát Karácsonyra, igazi éke lesz a karácsonyi asztalnak! :) Jó sütögetést!

eszti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram