Szerintem mindenki ismeri és szereti is a profiterolt, de valahogy ez a süti olyan megfoghatatlannak tűnik, sokan azt hiszik hogy nehéz és bonyolult elkészíteni. Mikor ez egyáltalán nincs így, hiszen nem hosszadalmas a sütése, egy-két dologra kell figyelnünk, és akkor tökéletes sütit kapunk. Ez a recept vált be nekem eddig a legjobban, kívül roppanós, belül pedig egy nagyon puha légies profiterolt kapunk majd a végére. :)
De mikre is kell figyelni? Az első az, hogy mikor a tésztához forraljuk a vizet, tejet, stbt, mindenképpen várjunk meg míg már nagyonnagyonnagyon forr, csak akkor tegyük bele a lisztet. A másik, hogy tudom, hogy nagyon fáj a kezed, nagyon rossz 3 percig keverni egy sűrű tésztát, DE keverd mert csak úgy lesz jó. :) A harmadik pedig hogy semmiképp se nyisd ki a sütőt amíg nem látod a sütiket barnának. Ja és még egy tipp, hogy egyszerre csak egy tepsit süss, mert egyenletlenül fog sülni ha kettőt teszel be. Amúgy ennyi, tökéletes lesz a profiterol ha mindenre figyelsz!
Kattints a receptre, és ki is tudod majd nyomtatni! :)
Mindenképp süssétek meg ezt a sütit, hatalmas sikere lesz! Jó sütögetést! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése