Végre itt az október!! A kedvenc hónapom úgy döntöttem így a 23 évem alatt, meg úgy általában sütés ügyileg is nagyon közel áll a szívemhez az ősz. Az a sok fűszer, megszámlálhatatlan íz, lehetőség, mindig sokkal jobban szeretem mint a nyári ízeket. Jó, majd januárban mikor sírni fogok a hideg miatt azért eszembe kell ezt juttatni, de ilyenkor minden annyira izgalmas, változik az idő, jönnek az ünnepek (jön a vizsgaidőszak is, de erről ne beszéljünk). Szóval ez a süti ezt az októberi hangulatomat szimbolizálja, minden benne van amit ilyenkor szeretek, és tényleg annyira egyszerű, hamar elkészül, de annyira finoooom! És mellesleg tojás mentes, szóval ez most a tojásallergiásoknak is szól!
Egyébként szerintem a sütőtök annyiféle módon felhasználható, csak valahogy a mi kultúránk nem szereti, furcsának találja, de mindenképp próbáljátok ezt ki, nem érezhető annyira a sütőtök, de egy nagyon jó ízt ad a keksznek, amit máshogy nem tudnánk elérni. Persze egy tojással is helyettesíthetitek, de így sokkal egészségesebb, és finomabb is. Közben egyébként rájöttem hogy az amerikai pumpkin pie spice az nálunk a mézeskalács fűszer, szóval nem menőzök már többet az angol nevével, teljesen felesleges, csak hülyének tűnök tőle. Szóval ha ilyennel találkoztok angol oldalakon, akkor nem kell kétségbeesni, mert én összekevertem az amerikai recept szerint, és tök ugyan az mint az itthon kapható mézeskalácsos fűszer. :)
Sütőtök pürét nagyon egyszerűen tudtok készíteni, vágjatok félbe egy sütőtököt, ez lehet bármilyen fajta, kanalazzátok ki a magokat. Majd sütőben süssétek addig, amíg egy kés könnyen át nem megy rajta, ezután kanalazzuk ki a sütőtök húsát egy tálba, és botmixerrel pürésítsük. És már készen is van! :)
Kattintsatok a képre, hogy egyszerűen ki tudjátok nyomtatni a receptet!
Remélem megsütitek ezt a kekszet, annyira nagyon finom, szuper tea vagy kávé mellé is, egy esős őszi délutánon! :) Jó sütögetést!





Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése