Egy új kis rovatot gondoltam bevezetni a blogon, ahol is pár hónaponta bemutatok nektek egy általam követett sütis blogot. :) Szerintem érdemes más embereket is követni, hiszen mindenki mást szeret, más stílusban süt, így találhatjátok a legtöbb új kipróbálásra váró recepteket. Dóri egy fiatal cukrász, most állatorvosi egyetemen tanul. Szuper sütirecepteket találhattok a blogján, kicsit lentebb válogattam is pár képet kedvcsinálónak. :) De először is, feltettem neki pár kérdést, úgyhogy csapjunk is bele!
Dóri blogját az alábbi linken találjátok meg:
http://ohhcestmignon.blogspot.hu
Illetve kövessétek Facebookon is:
https://www.facebook.com/Ohh-cest-mignon-327198444120847/
Mit sütöttél legeslegelőször?
Amikor elkezdtem a blogolást az első receptem egy nagyon egyszerű csokis keksz volt. Ha viszont arra vonatkozik a kérdés, hogy életemben legelőször, akkor sajnos nem tudom pontosan megmondani, de biztosan valamilyen háziasabb recept volt, amit anyukámmal, nagymamámmal együtt sütöttem.
Mindig cukrász akartál lenni?
Az igazat megvallva nem, soha! :D Már általános iskolás korom óta állatorvos szerettem volna lenni, aztán úgy hozta az élet, hogy amikor először jelentkeztem az egyetemre sajnos nem vettek fel. Ekkor úgy döntöttem, hogy újra leérettségizek és ismét beadom a jelentkezésemet. Viszont elég pörgős személyiség vagyok, nem tudtam elképzelni, hogy egy éven át minden egyes nap csak itthon ülök egyedül és tanulok, ekkor jött az okj-s képzés ötlete, majd a cukrász okj. Nem volt könnyű az az egy év, de abszolút megérte, nagyon szerettem a képzést és, hogy ennyi újat tanulhatok a sütés terén. Tavaly nyáron hivatalosan is cukrász lettem, ősztől pedig már az Állatorvos-tudományi Egyetemre járok. :)
Mit szeretsz legjobban a sütésben?
Azt, hogy kreatívnak lehet benne lenni. Rengeteg receptet, technikát, újdonságot ki lehet próbálni és mindig lehet tanulni valami újat. Valamint azt ha tényleg ízlik a családnak és a barátoknak az általam készített süti, az mindig nagy boldogság.
Mi a kedvenc alapanyagod?
Hmm, ez egy nehéz kérdés… konkrét kedvencem talán nincs, de szeretem például a saját kertünkből szedett gyümölcsöket használni, mondjuk málnát vagy szedret. Étcsokoládéval is szívesen dolgozok, mert rengetegféleképpen lehet felhasználni, na meg ki nem szereti a csokoládés sütiket. :)
Mit szeretsz a legjobban a blogolásban?
Azt, hogy a blogos felület segítségével egyszerűen meg lehet osztani egymással a recepteket, képeket, jótanácsokat. Valamint nagyon jó, hogy azonnal visszajelzést kapok arról, amit készítettem. Mindig nagyon örülök ha írnak pár kedves szót az Olvasóim az adott sütiről és látom, hogy valóban tetszik nekik. Én magam is követek számos sütis blogot, egyrészt azért, mert érdekelnek mások munkái is, másrészt pedig így néha ötletet is tudok meríteni belőlük a saját süteményeimhez.
Miket szeretsz a legjobban csinálni?
Egészen addig, amíg nem tanultam cukrásznak leginkább házias süteményeket -almás pite, rétes, linzer- és a főzős műsorokból/internetről ellesett népszerűbb sütiket -brownie, kekszek, piték, egyszerűbb torták- készítettem. Aztán megismerkedtem a klasszikus cukrászsüteményekkel is, amiket szintén kedvelek és szeretek készíteni. A formatorták világában még annyira nem vagyok jártas, de ha van időm rá szívesen próbálkozom azzal is. Amit még kedveltem a képzés során az a bonbonozás és a fagylaltkészítés volt. Nemrég kaptam egy kisebb házi fagyigépet, úgyhogy szerintem ez lesz az új kedvencem a nyáron! :) A bonbonozás még kicsit várat magára...
Van kedvenc híres cukrászod?
A klasszikus tv-műsoros felhozatalból kedvelem Nigellát, Rachel Allent és Lorraine Pascalt, aki kicsit talán kevésbé ismert. A magyar cukrászok közül pedig Sallay Fanni munkássága áll a legközelebb hozzám.
Remélem tetszett nektek ez a kis interjú, és nézzetek be Dóri blogjára!






Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése