Mivel eljött a tél, itt az ideje a jó kis forralt boroknak, puncsoknak, kávéknak, vagy épp forró csokiknak. Egy új kis sorozatot indítok ezzel a blogon, mert ezekben a bejegyzésekben finom és valamennyire talán különleges italokkal találkozhattok. Ezen a héten a Mexikói forró csoki receptjét hoztam nektek, ami nagyon egyszerű, de érdemes kipróbálni, főleg ha már unjátok a megszokott italokat.
It's finally winter, and it's time for the warm and cozy drinks! This week I bring you the recipe of Mexican hot chocolate which is a great way to spice up your ordinary hot chocolate. This is the start of my winter drinks series, so stay tuned for more drink ideas!
HU
Tényleg nagyon könnyű elkészíteni ezt a forró csokit, nem is kell hozzá semmi extra dolog, és például annak is nagyon tetszhet, aki amúgy nem annyira szereti az édes italokat.
Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
HOZZÁVALÓK:
1 bögre forró csoki lesz belőle
- 4 teáskanál forró csoki por vagy 4 teáskanál cukrozatlan kakaópor és cukor ízlés szerint
- 3/4 bögre tej
- egy csipet cayenne bors / őrölt chili / őrölt chipotle paprika
- 1/2 teáskanál fahéj vagy egy fahéj rúd
1. A tejet egy lábasban felmelegítjük, de még ne forrjon. A cayenne borsot, a fahéjat és a csokit is a lábosba tesszük, megvárjuk míg felforr, majd alacsony lángon 5 percig főzzük. Ilyenkor érdemes megkóstolni, és ha még nem érzitek kicsit sem csípősnek, adjatok hozzá még egy kevés borsot, de nagyon egyszerű túl sokat hozzáadni, és akkor egyszerűen nem lehet meginni, olyan csípős.
2. Mikor készen van beletöltjük egy bögrébe. Én még habosítottam hozzá tejet, amit a tetejére öntöttem egy kis fahéjjal, de rakhattok rá tejszínhabot vagy akár pillecukrot is, vagy ha nagyon bátrak vagytok, egy chili paprikát. :) Ha szeretnétek felhabosítani a tejet, de nincs tejhabosítótok, egyszerűen tegyétek a tejet turmixgépbe, és turmixoljátok 1 percig. Fontos még, hogy magas zsírtartalmú tejet használjatok, abból lesz igazán finom. És ne aggódjatok, tudom hogy nem egészséges zsíros tejet inni, de szerintem az ünnepek közeledtével ennyit megengedhet magának az ember a sok stressz mellett. :)
Remélem tetszett ez a recept, és kipróbáljátok, mert tényleg nagyon finom! :) Sok sikert, és jó szórakozást! :)
EN
This is such an easy recipe, but I think everyone would love this, including those who otherwise hate sweet drinks, because it's really not even that sweet.
Preparation time: 10 minutes
Difficulty: Easy
INGREDIENTS:
Makes 1 cup of hot chocolate
- 4 teaspoons of hot chocolate mix or 4 teaspoons of unsweetened cocoa powder and sugar to taste
- 3/4 cup of milk
- a pinch of cayenne pepper / chili powder / chipotle powder
- 1/2 teaspoon of cinnamon or 1 cinammon stick
1. In a sauce pan over medium heat, heat up the milk to just under boiling point. Add the chocolate, cayenne pepper, and cinnamon, bring it to a boil while stirring, than on low heat let it cook for about 5 minutes. Taste it if it's spicy enough, but be careful, because it's really easy to put too much pepper in it.
2. Pour it into your mug. I frothed some milk and poured on my hot chocolate, and then I sprinkled some cinnamon in it, but you can add whipped cream, marshmallows, or even a chili on the top. If you don't have a milk frother, simply put the milk in your blender, and let it go for about a minute. Make sure the milk you're using is either full fat, or has a high percent of fat in it. It's the holiday season after all, so it's all good. :)
I hope you've enjoyed this recipe. Give this a try, because it's really tasty. :) Have fun and good luck!


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése