A "blondie" egy fehér csokis vanília ízű sütemény, ami nagyon finom kávéhoz, ezért reggelihez ideális. Ez a recept nagyon egyszerű, így ha szeretnél egy gyors sütit, ami az őszi reggeleken jó társ lesz, olvass tovább. :)
Blondies are the same thing as brownies, only with white chocolate chips. It's very good with coffee or tea, so it's perfect for breakfast. :)
HU Nem kell ehhez a sütihez semmi extra hozzávaló, így ha gyorsan össze kell dobnunk valamit és már unjuk a browniet, ez egy jó választás. A díszítéssel sem kell nagyon foglalkoznunk ha nincs időnk, elég egy kis porcukor is a tetejére.
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
Hozzávalók:
- 80 g kristálycukor
- 70 g barnacukor
- 225 g vaj, olvasztva
- 4 tojás
- 1 tk vanília paszta vagy 1 tk vanília kivonat
- 150 g liszt
- 1/2 tk szódabikarbóna (kihagyható)
- 180 g fehér csokoládé (csokicseppek vagy késsel felvágva)
- kb 50 g fekete csoki, olvasztva
- egy kis fehér csoki, olvasztva
2.. A cukrokat és a tojásokat elektromos habverővel összekeverjük, amíg világossárga nem lesz a massza.
2. A vajat apránként hozzáöntjük. Mindig csak akkor öntsd hozzá a következő adagot, amikor az előző már teljesen elkeveredett. (Persze lehetne egyszerre is, de maradjunk a hivatalos módszernél. :D) Ha ez kész, belekeverem a vaníliát is.
3. A lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük. Elvileg át kéne szitálni, hogyne legyen csomós, de én ezt kihagytam és semmi nagy baj nem lett belőle. Ha van egy kis extra időd átszitálhatod.
4. Spatulával beleforgatjuk a fehér csoki cseppeket is.
5. Kiöntjük a tésztát a tepsibe, majd 30 percre betesszük a sütőbe, amíg a teteje aranybarna nem lesz vagy ha belebökünk egy hurkapálcát, azon nem marad semmi tészta.
6. Megvárjuk míg kihűl, csak ezután díszítem.
A DÍSZÍTÉS:
1. Olvasszuk meg a fekete csokit, és egy vékony rétegben oszlassuk el a tésztán. Várjuk meg míg ez megdermed, csak utána folytassuk a díszítést. (TIPP: Ha nem akarsz a vízgőzös olvasztással pepecselni, akkor tegyél be a mikróba egy nagyon pici tejet kb 20 mp-re, és ebbe törd bele a csokit. Hagyd állni 1 percet, majd keverd össze, és már kész is az olvasztott csoki.)
2. Megolvasztjuk a fehér csokit is, de ehhez teszünk egy kis meleg tejet, hogy folyósabb legyen. Miután a fekete csokimáz nagyjából megszáradt, kis kanállal rácsurgatjuk csíkokban a fehér csokit a süti tetejére. Ezután kb. 1 órára be kell tenni a hűtőbe, de legjobb ha áll egy éjszakát.
Remélem tetszett nektek ez a kis recept és kipróbáljátok Ti is! Jó sütögetést! :)
EN
You only need a few everyday ingredients, so if you're bored of making brownies all the time, try this instead! If you don't have time to decorate the top, just put some confectioner's sugar on top, and you're good to go!
Preparation time: 15 minutes
Cooking time: 30 minutes
Difficulty: Easy
INGREDIENTS:
For the blondies:
- 7 tablespoons of granulated sugar
- 5-1/2 tablespoons of brown sugar
- 1 cup of butter, melted
- 4 eggs
- 1 teaspoon of vanilla paste or vanilla extract
- 1-1/5 cup of flour
- 1/2 teaspoon of baking soda or baking powder (can be omitted)
- 1 cup of white chocolate chips
- 1/2 cup of semi-sweet chocolate, melted
- 1/4 cup of white chocolate, melted with a little cream to make it runnier
1. Preheat your oven to 350 degrees (180 degrees Celsius), butter a square baking dish, and cut parchment paper to the bottom of it. (If you cut the parchment, so it comes up the sides, you can take out the blondies easier when they're done.)
2. Beat together the eggs and sugar, until the mixture becomes pale and thick.
3. Mix in the melted butter, little at a time. Then add the vanilla extract.
4. In a bowl, mix together the flour and baking soda. You can pass this through a sieve, but I didn't do that, and it came out okay.
5. Pour the dry ingredients into the wet mixture and mix it in until well combined. Then fold in the chocolate chips with a spatula.
6. Pour the mixture in your prepared pan, then bake it for about 30 minutes, or until a toothpick inserted in the center comes out clean.
7. Let it cool completely, before decorating.
Decoration:
1. Pour the melted dark chocolate on the blondies, and let it harden.
2. With a spoon or fork make stripes on the dark chocolate with the white chocolate.
3. Put it into the fridge overnight to harden.
I really hope you liked this recipe, and you give it a try! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése